SIG 552 review

Ga naar beneden

SIG 552 review

Bericht  viske op di sep 02, 2008 11:43 pm

SIG 552
Inleiding
Tokyo Marui heeft het weer goed voor mekaar. Deze keer is het gelukkig geen variant van de Colt serie maar een uitbreiding van de SIG serie. Met de vele problemen die de oude SIG serie toch wel met zich mee bracht is Marui nu een beter wapen gaan ontwikkelen. Marui heeft de SIG 522 ontworpen, wat hopelijk de oude serie zal overtreffen.

Geschiedenis
Terug naar 1997 wanneer Marui de SIg seire in het leven riep, het leek op een echte rage en een geslaagde release van Marui. Het was namelijk anders dan alle andere AEG's van Marui, het had onder andere de 3 shoten burst. Het bleek toch niet zo'n groot succes te worden. Het was een ramp om het geweer uit elkaar te halen, de interne onderdelen waren van slecht niveau, ook het upgrade van de baterij was een ramp. Om nog maar te zwijgen over de low cap magazijnen en het falen van de 3 schoten burst mode. Het leek er zowat op dat Marui overhaastig heeft gehandeld met de SIg serie, wat leidde tot vele klachten en uiteindelijk het stoppen van deSIG serie. Eindelijk 6 jaar later probeert Marui het opnieuw om een succesvol wapen in de SIG serie te ontwikkelen. Met een nieuwe formulemet de betrouwbare 3e generatie gearbox en het verwijderen van de 3 schoten burst mode. Maar heeft het nog well allemaal zin? Is Marui er wel in geslaagd? Laten we er hier achterkomen...

Eerste indruk
In het eerste oogopzicht is het geweer kleiner dan ik dacht. het vasthouden voelt zeer confortabel evenals de MP5 serie. The voorste barrel is zeer kort, wat het een CQB gevoel geeft. Als je opzoek bent naar een geweer voor in het veld is dit misschien toch niet de beste keuze, deze gun lijkt mee geschikt voor het kortere werk
De stock is zoals een gemiddelde Marui stock. De zogenaamde "folding stock" is een grote toegevoegde waarde aan het geweer. Het maakt de gun zeer kort en daardoor ook zeer wendbaar.


Het "carrying pin" is ook een mooie toevoeging bij dit geweer. Zoals je in het plaatje kunt zien is het een handvat zoals ook bij de AK-47 serie, wat het ook gemakkelijk maakt je hop-up in te stellen.
De hop-up unit is gelijk aan die van de AUG, een zogenaamd "rolling adjusting hop-up". Zlef prefereer ik de AK-47 hop-up unit, maar dit zal ook vast werken.
Het verwijderen van de hand guard gaat zeer gemakkelijk. Trek gewoon de pin eruit, trip de hand guard terug, en de bovenkant gaat er gemakkelijk vanaf. Hoewel Marui adviseert om het nieuw s-type batterij te gebruiken voor de SIG 522, zie ik geen reden om gewoon een mini batterij te kopen van Marui. Een standaard 8.4v 600mah batterij zal voldoen en past perfect zoals op het plaatje.

Hier hebben we iets nieuws ontdekt, de lader. Zoals bekend heeft Marui een nieuwe lader bij de nieuwste series gedaan. Het is de meest innovatieve lader die ik ken. Alles wat je hoeft te doen is het te laden zoals een hicap, vervolgens stop je de lader in het standaard magazijn, en druk je op de knop ttodat het geladen is. Een baby kan de was doen. I hoop dat Marui deze ook in de toekomst los zal verkopen, omdat het veel envoudiger en effectiever is dan een standaard lader. Tevens koop je niet een geheel geweer voor alleen de lader. De lader is in ieder geval wel goedkoper dan een elektrische lader. Ik ben benieuwd wat Marui in de toekomst zal doen.

De magazijnen, inclusief de hicap hebben de mogelijkheid om aan elkaar te bevestigen, waar door het herladen vereenvoudigd word. Een gescheiden "mag clamp" word hierdoor dus overbodig.
De trigger guard is ook vernieuwd. Bij het dragen van handschoenen is het namelijk mogelijk om de trigger guard te openen waardoor er meer ruimte ontstaat. De trigger guard is zonder gereedschappen gemakkelijk te openen en te sluiten. En erg leuke en vooral praktische nieuwe innovatie.
De viziers zijn vrijwel identiek aan de MP5 serie, maar net iets gaver. Het voorste vizier kent 2 modus. Het middelste smalle gedeelte kan namelijk omhoog en naarbeneden versteld worden. Waarschijnlijk voor de lange afstand (omhoog) en voor de korte afstand (omlaag).
Het achterste vizier is ok teverstellen. Precies gelijk aan een MP5P5, je kijkt door een klein gat en moet dat uitlijnen met het voorste vizier.
Zoals bij de meeste nieuwe geweren van Marui is het ook nu mogelijk om de flash hider te verwijderen. Hierdoor is het mogelijk om een silencer of een tracer unit te installeren.
De rails op het geweer maakt het mogelijk om een PEQ-2 Laser box te installeren, voor eht gebruik van een grotere batterij en een laser is hier handig rekening mee gehouden.

Testen
Bij het testen hebben we gebruik gemaakt van een standaard hicap, een volle 8.4v 600 mah batterij en Airsoft Elite .20 bb's.


Nauwkeurigheid
direct uit de doos viel ons op dat de hop-up nog totaal niet goed was ingesteld, wat ook de resultaten op het plaatje verklaard. Maar na eenmaal goed ingesteld valt de spreiding mee. Ongeveer 2 cm, wat eigenlijk de standaard is.


Kracht
De kracht valt eigenlijk nog niet eens zo tegen. Het ligt namelijk boven het gemiddelde van standaard AEG's bij Marui. Bij de SIG is de maximale FPS 284.6 en de minimale 276.3 FPS, wat zeker niet slecht is.


Vergelijking
In vergelijking met andere AEG's is het wapen zeer klein. Het heeft ongeveer de grote van een g36c, en zelfs nog iets kleiner. Maar vergeleken met een G3 SG-1 is er toch degelijk een verschil Wink


Conclusie
Marui heeft het weer dik voor mekaar, deze SIG 522 is een geweldig geweer om in je collectie te hebben. De 3e versie van de gearbox zorgt ervoor dat deze gun zeer goed functioneerd, en de vuursnelheid is zeer geod met de eg1000. Het wapen heeft zeker geen gebrekkigheden, zoals men suggereerde. Behalve dan dat er helaas een kleine battery in de SIg 522 zit, dit is eventueel wel weer op te lossen door een PEQ-2 battery box. Maar brengt natuurlijk ook weer kosten met zich mee. Kortom weer een succevolle SIG van Marui.

_________________


pm mij voor aansluiten team
avatar
viske
Admin
Admin

Aantal berichten : 105
Leeftijd : 30
Woonplaats : affligem
Registration date : 26-08-08

Profiel bekijken http://www.airsoftredskulls.be

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: SIG 552 review

Bericht  Lowlander op do sep 04, 2008 12:00 am

Amen brother, aaaaamen... Very Happy Very Happy
Zeer netjes !!

Lowlander
newbie
newbie

Aantal berichten : 8
Registration date : 30-08-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum